logo    Sladovna Klusáček  Kounice   

Úvod » Kvasnice- velká balení Fermentis

Kvasnice- velká balení Fermentis

Řadit podle 
Výrobce 

Typ kvašení: svrchní Vlastnosti: anglické Ale kvasnice oblíbené pro jejich rychlou fermentaci (kvašení) a jejich dobrou sedimentaci na konci kvašení, čímž napomáhají ke zvýšení čistoty piva. Silnější ovocná příchuť. Použití: doporučené pro široký okruh aleových piv, zvláště přizpůsobené pro sudová piva a kvašení v cylindro-konických tancích Sedimentace: vysoká Stupeň prokvašení: střední Dávkování:
naše cena 1 380 Kč

img


Typ kvašení: svrchní Vlastnosti: americké aleové kvasnice, vytvářejí dobře vyvážené pivo s nízkým diacetylem a čistou, svěží a vytříbenou chutí. Vytvářejí stabilní pěnu a mají velmi dobrou schopnost zůstat v suspenzi během kvašení. Slabá ovocná příchuť. Použití: pro typická americká piva Sedimentace: střední Stupeň prokvašení: střední Dávkování: 50-80g/hl
naše cena 1 449 Kč

img


Typ kvašení: svrchní Vlastnosti: často používané, odolné a spolehlivé. Mají mnohostranné použití, vytvářejí dokonalou chuť. Silnější ovocná příchuť. Použití: u silných piv s obsahem alkoholu do 7,5%, u speciálních piv s horním kvašením, jako např. belgická a trappistenská piva, jsou vhodné pro kvašení v lahvích Sedimentace: střední Stupeň prokvašení: vysoký Dávkování: 50–80g/hl pro hlavní kvašen
naše cena 1 150 Kč

img


Typ kvašení: svrchní Vlastnosti:  speciální kvasnice, dodávající pivům esterovou, lehce pepřově kořeněnou příchuť. Mají dobrou sedimentaci  - neslepují se, ale tvoří jemný opar. Silná ovocná příchuť. Použití: u silných piv s obsahem alkoholu do 8,5%, jsou vhodné pro kvašení v lahvích Sedimentace: střední Stupeň prokvašení: vysoký Dávkování: 50-80g/hl pro hlavní kvašení, 2,5-5g/hl pro dokvašování
běžná cena 1 196 Kč
naše cena 598 Kč

img


Typ kvašení: svrchní Vlastnosti: německé kvasnice se schopností vytvářet během kvašení pevnou vrstvu. Jeho spodní zeslabující profil dává pivu vytříbenou chuť, piva mají neutrální chuť. Použití: vhodné pro aleová piva s nízkými estery, pro pšeničná piva belgického typu, pro lehká piva do 5,5% alkoholu Sedimentace: nízká Stupeň prokvašení: nízký Dávkování: 50–80g/hl
naše cena 1 380 Kč

img


Typ kvašení: svrchníVlastnosti: vytváří jemnou esterovou a fenolovou chuť typickou pro pšeničná piva s ovocnou příchutí banánu a hřebíčku. Velmi dobrá schopnost suspendovat během kvašení.Použití: vhodné pro kvašení pšeničných pivSedimentace: nízká
naše cena 1 725 Kč

img


Typ kvašení: spodní Vlastnosti: německé kvasnice vypěstované ve VLB – Berlín, známé též pod názvem RH jsou doporučení pro výrobu ovocných a esterových ležáků. Jeho spodní zeslabující profil dává pivu vytříbenou chuť. Použití: vhodné pro ležáky s jemnou lehce ovocnou a esterovou příchutí Sedimentace: vysoká Stupeň prokvašení: střední Dávkování: 80-120g/hl při teplotě 12-15oC, při teplo
naše cena 2 254 Kč

img


Typ kvašení: spodní Vlastnosti: švýcarské kvasnice vypěstované v pivovaru Hürlimann Použití: chuťově neutrální ležáky a světlá piva Sedimentace: vysoká Stupeň prokvašení: střední Dávkování: 80-120g/hl při teplotě 12-15oC, při teplotách pod 12oC je nutno dávku zvýšit na 200-300g/hl při 9oC
naše cena 2 300 Kč

img


Typ kvašení: spodní Vlastnosti: známé německé kvasnice z Weihenstephan jsou celosvětově používané. Umožňují vařit piva s vyrovnanou květinovou a ovocnou vůní. Použití: spodně kvašená piva Sedimentace: vysoká Stupeň prokvašení: střední Dávkování: 80-120g/hl při teplotě 12-15oC, při teplotách pod 12oC je nutno dávku zvýšit na 200-300g/hl při 9oC
naše cena 2 346 Kč

img


Typ kvašení: svrchní Vlastnosti: Ovocné aroma s vůní převážně po hřebíčku. Kvasnice dodají pivu vysoce osvěžující charakter. Tento kmen produkuje ovocné, květinové, fenolové tóny a suchý charakter typický pro Klasický belgický Saison. Výsledné pivo má svěží chuť. Použití: Svrchní kmen kvasnic ideální pro kvašení piva Belgického typu Saison Sedimentace: nízká Stupeň prokvašení: vysoké, 89 - 93 %
naše cena 1 794 Kč

img


Typ kvašení: svrchní Vlastnosti: speciální kvasnice vhodné pro výrobu nízkoalkoholických a nealkoholických piv, jsou charakteristické jemným aroma Vzhledem k tomu, že kvasnice dokáží zpracovávat pouze jednoduché cukry. na konci kvašení pivo obsahuje velké množství zbytkových zkvasitelných cukrů. Proto je nutné pivo pasterizovat. Použití: nízkoalkoholická a nealkoholická piva Sedimentace: střední
naše cena 1 771 Kč

img