![]() |
Sladovna Klusáček Kounice |
Úvod » Kvasnice - malá balení Lallemand » New England 11g (exp.3/2023)
Typ kvašení:
Vlastnosti:
Použití:
Sedimentace:
Stupeň prokvašení:
Dávkování:
Návod k použití: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.
Balení: 11,0g
Skladování: Pro zajištění dlouhodobé vitality kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.
Trvanlivost: při optimálních skladovacích podmínkách 24 měsíců v uzavřeném balení