![]() |
Sladovna Klusáček Kounice |
Úvod » Kvasnice- velká balení Fermentis » Safale S-33 500g
Typ kvašení: svrchní
Vlastnosti: často používané, odolné a spolehlivé. Mají mnohostranné použití, vytvářejí dokonalou chuť. Silnější ovocná příchuť.
Použití: u silných piv s obsahem alkoholu do 7,5%, u speciálních piv s horním kvašením, jako např. belgická a trappistenská piva, jsou vhodné pro kvašení v lahvích
Sedimentace: střední
Stupeň prokvašení: vysoký
Dávkování: 50–80g/hl pro hlavní kvašení, 2,5-5g/hl pro dokvašování v lahvích
Návod k použití: namočit kvasnice do čisté sterilní vody nebo do sterilní mladiny při teplotě 27oC ± 3oC. Množství tekutiny má být min 10x větší než váha kvasnic. 15-30 minut lehce míchat až do vzniku kašičky, poté dalších 30 minut míchat. Nyní jsou kvasnice připraveny k použití.
Jako alternativu lze sušené rozdrobené kvasnice přidat přímo na povrch sladiny do kvasné nádrže. Teplota musí přesahovat 20oC. Kvasnice rozdělit rovnoměrně, aby se nedělaly hrudky. Vyčkat 30 minut, poté vše důkladně promíchat (př. provzdušňováním). Doporučená vnější teplota je 12-25oC, nejlépe 15-20oC.
Balení: 0,5kg
Skladování: v suchém a temném prostředí při teplotě do 10oC, po otevření sáček dobře uzavřít a skladovat při teplotě do 4oC, spotřebovat do 7 dnů. Měkké a poškozené sáčky nepoužívat.
Trvanlivost: při optimálních skladovacích podmínkách 36 měsíců v uzavřeném balení od data výroby