![]() |
Sladovna Klusáček Kounice |
Úvod » Kvasnice - malá balení Fermentis » Safale BE-256 11,5g (exp.9/2023)
Typ kvašení: svrchní
Vlastnosti: kvasnice s rychlou fermentací (kvašením) v sobě skrývají jemné a vyrovnané aroma. K udržení aroma na konci kvašení doporučujeme odstranit kvasnice co nejdříve po ukončení kvašení.
Použití: doporučeny pro širokou škálu piv, zejména pro piva typu "Abbey" s vysokým obsahem alkoholu
Sedimentace: vysoká
Stupeň prokvašení: vysoký
Dávkování: 50–80g/hl
Návod k použití: namočit kvasnice do čisté sterilní vody nebo do sterilní mladiny při teplotě 27oC ± 3oC. Množství tekutiny má být min 10x větší než váha kvasnic. 15-30 minut lehce míchat až do vzniku kašičky, poté dalších 30 minut míchat. Nyní jsou kvasnice připraveny k použití.
Jako alternativu lze sušené rozdrobené kvasnice přidat přímo na povrch sladiny do kvasné nádrže. Teplota musí přesahovat 20oC. Kvasnice rozdělit rovnoměrně, aby se nedělaly hrudky. Vyčkat 30 minut, poté vše důkladně promíchat (př. provzdušňováním). Doporučená vnější teplota je 12-25oC, nejlépe 15-20oC.
Balení: 11,5g
Skladování: v suchém a temném prostředí při teplotě do 10oC, po otevření sáček dobře uzavřít a skladovat při teplotě do 4oC, spotřebovat do 7 dnů. Měkké a poškozené sáčky nepoužívat.
Trvanlivost: při optimálních skladovacích podmínkách 24 měsíců v uzavřeném balení