![]() |
Sladovna Klusáček Kounice |
Úvod » Kvasnice - malá balení Fermentis » Saflager S-23 11,5g (exp.12/2024)
Typ kvašení: spodní
Vlastnosti: německé kvasnice vypěstované ve VLB – Berlín, známé též pod názvem RH jsou doporučení pro výrobu ovocných a esterových ležáků. Jeho spodní zeslabující profil dává pivu vytříbenou chuť.
Použití: vhodné pro ležáky s jemnou lehce ovocnou a esterovou příchutí
Sedimentace: vysoká
Stupeň prokvašení: střední
Dávkování: 80-120g/hl při teplotě 12-15oC, při teplotách pod 12oC je nutno dávku zvýšit na 200-300g/hl při 9oC
Návod k použití: namočit kvasnice do čisté sterilní vody nebo do sterilní mladiny při teplotě 23oC ± 3oC. Množství tekutiny má být min 10x větší než váha kvasnic. 15-30 minut lehce míchat až do vzniku kašičky, poté dalších 30 minut míchat. Nyní jsou kvasnice připraveny k použití.
Jako alternativu lze sušené rozdrobené kvasnice přidat přímo na povrch sladiny do kvasné nádrže. Teplota musí přesahovat 20oC. Kvasnice rozdělit rovnoměrně, aby se nedělaly hrudky. Vyčkat 30 minut, poté vše důkladně promíchat (př. provzdušňováním). Doporučená vnější teplota je 9-22oC, nejlépe 12-15oC.
Balení: 11,5g
Skladování: v suchém a temném prostředí při teplotě do 10oC, po otevření sáček dobře uzavřít a skladovat při teplotě do 4oC, spotřebovat do 7 dnů. Měkké a poškozené sáčky nepoužívat.
Trvanlivost: při optimálních skladovacích podmínkách 24 měsíců v uzavřeném balení